torsdag 8 januari 2015

Om ensamhet och den ständiga längtan efter att höra till!

De hundra hästarnas hemlighet (kartonnage)
Bild: Bokus
De hundra hästarnas hemlighet

Nell lever ensam med sin mamma. Pappa åkte till Frankrike för sju år sedan för att sätta upp en ljusshow och har inte kommit tillbaka. Nell saknar honom fortfarande. Men det är inget man pratar om. Mamma arbetar mycket. Hon är duktig på att organisera och har gjort ett schema med aktiviteter för Nell. Aktiviteter som egentligen inte passar henne men som mamma tycker är bra.
Nu närmar sig påsklovet. Mamma ska på konferens och Nell ska ut på landet till en moster som hon konstigt nog aldrig träffat förut. Nell vill inte åka dit men som vanligt lyssnar inte mamma.

Kvällen innan de ska åka är Nell uppe på vinden för att ta ner en resväska. Nell börjar titta i de kartonger som står där. Bakom en av dem hittar hon en gammal skinnväska. Det visar sig att där ligger karusellen som pappa byggde till henne. Nell vill genast bygga ihop den och bestämmer sig för att ta med den till moster Liv. Hon lyckas få med sig väskan utan att mamma märker något. Det är bara det att skinnväskan blir stulen. Nell måste ha tillbaka den!
Författare: Sarah Lean

// Katarina

Inga kommentarer: