måndag 14 april 2014

Mera Alva!

Alva frågar chans (inbunden)
bild: Bokus
Alva frågar chans

Det här är elfte boken om Alva, och vet ni vad min dotter säger när vi slår ihop den – har det kommit någon ny? Vi hoppas alltså på en tolfte bok!
Nu går Alva i trean. Hon är fortfarande bästis med Esmeralda och inte så värst kompis med Julia. Jag tycker att det är så skönt att en konflikt kan få kvarstå, att man istället får lära sig leva med varandras olikheter. Allt går inte att lösa men vi har ändå rätt att få vara dem vi är.
Mamma Elena och Alva åker på kryssning till Helsingfors med Roberto och hans dotter Nicole. Till att börja med går allt så bra. Alva får låna både glittrigt linne och smink av Nicole. Men sen går Nicole iväg med tre främmande killar. När Alva kommer tillbaka ensam blir Roberto och Elena oroliga och de börjar leta efter Nicole. Hur ska den här resan sluta?
Killar, att vara ihop och ryska posten har blivit intressant. Trots att Alva bestämt hävdar att hon inte tänker bli kär visar det sig att Charlie är svår att motstå! Vad är det som har hänt? Plötsligt lägger hon märke till hans skrattgropar och fina långa hår. Men vad gör man sen? Frågar chans? Tänk om Alva får nej?

Författare: Pernilla Gesén
// Katarina

Inga kommentarer: