måndag 16 december 2013

Julmatsinspiration från Sverige och England

Lite ny inspiration till maträtter i jul får man i dessa fina böcker som nu finns att låna.

Mannerströms jul (inbunden)Mannerströms jul - med 100 recept på julmaten
Nigella jul : mat, familj, vänner, fester (inbunden)Leif Mannerström delar med sig av både julminnen men framförallt recept i denna fina bok. Recept från advent fram till julbordet. Boken är uppdelad i hur man tar maten på julbordet vilket är ett lite annorlunda och roligt sätt att presentera recepten. Det börjar med advent och sedan fortsätter det med Första turen - Sill och strömming, Andra turen - Fiskrätter och lax, Tredje turen - Skinka, korv och pastejer, Fjärde turen - De varma rätterna, Femte turen - Gröt, kakor och godis och slutar med ett kapitel om Tillbehör.
En mycket trevlig bok där man lätt kan få tips och idéer till julmaten. Fina bilder och små anekdoter tillför också sitt för julstämningen i boken.



Nigella Jul
Nigella Lawson inspirerar med brittisk julmat vilket kan vara spännande att pröva istället för vår traditionellt svenska julmat. I den här boken finns allt från piffiga julcocktails och kryddiga kanapéer. Förutom en bok full med härliga recept är texten präglad av Nigella Lawsons egen humor och personlighet. Gillar du Nigellas matlagningsprogram så är detta en bok att inte bara laga mat från utan också att läsa med stor behållning. Ett helt vegetariskt julbord kan locka den som behöver förslag till vegetariska julrätter.

//Linda


Inga kommentarer: