fredag 27 december 2013

Alla goda ting är tre!

Bakdags!

Baka : lite glammigare, lite roligare (inbunden)
Bild: bokus
Att baka är roligt, avkopplande och gott! Nybakat passar alltid! I Baka lite glammigare, lite roligare möter vi Josephine Palm som förskjuter perspektivet på bakning och säger att ”för mig handlar bakning om lika delar lugn och ro och rock´n roll”. På receptsidan är det en blandning av bröd, bullar och kakor som ser ljuvligt goda ut serverade i en betydligt tuffare miljö!


Bake my day sprudlar av kreativitet och man blir glad av att bara läsa Mattias Kristianssons inledning. Några misslyckade kakor finns inte, men skulle man mot förmodan bli mindre nöjd med resultatet, kan man alltid hävda att det är ”en lokal specialitet från Loiredalen”. Det viktiga är att våga! Mattias bloggar på Bakemyday.se och här får man ta del av alla galna infall. I boken får vi 53 recept med alla upptänkliga slags kakor serverade på fler roliga och vackra sätt än jag kunnat föreställa mig!
Nu växlar vi spår och tar istället fram boken Nytt bröd – baka gott utan gluten som både gläder alla glutenintoleranta och alla som vill bjuda den som inte tål gluten på riktigt gott bröd. Recepten är komponerade av Jessica Frej, som är glutenintolerant och Maria Blohm som tål gluten. Förutom en stor mängd härliga brödrecept får man en hel del tips på vad som kan vara annorlunda när man bakar glutenfritt. Mycket praktiskt när degen uppför sig annorlunda än vad man är van vid och man börjar oroa sig för hur resultatet ska bli.
Författare: Josephine Palm – Baka lite glammigare, lite roligare Provläs boken
Författare: Mattias Kristiansson – Bake my day Provläs boken
Författare: Jessica Frej & Maria Blohm –  Nytt bröd : baka gott utan gluten. Provläs boken
// Katarina


Nytt bröd : baka gott utan gluten (inbunden)
bild: bokus
Bake my day (inbunden)
Bild: Bokus



Inga kommentarer: