onsdag 2 oktober 2013

Ny spänningsroman av Belinda Bauer

Rubbernecker är en person som kikar eller vänder sig om och tittar intresserat vid en olycka eller en turist.

I boken Rubbernecker av Belinda Bauer får vi återigen en välskriven historia som både är en berättelse om ett mord och om Patrick som har aspergers syndrom. Hans far dog när han var liten och hans mamma har tagit hand om honom och försökt att uppfostra honom så gott hon har kunnat. Mamman har aldrig riktigt förstått sig på sin son och deras relation är ansträngd. Patrick går ut skolan och ansöker till en kurs i obduktion på universitet. Han har alltid fascinerats av döden och vad som händer när någon dör. Var tar människan vägen? Han hoppas på att få svaret på kursen i obduktion.Belinda Bauers bok Rubbernecker. Bild: Bokus

Han upptäcker något konstigt med mannen de obducerar. Något är inte rätt med hur han har dött och i sina försök att ta reda på dödsorsaken så råkar han ut för olika situationer. Vi får följa med honom i hans sökande och en otroligt historia målas upp av Belinda Bauers säkra penna.

Belinda Bauer lyckas förmedla hur det kan vara att ha aspergers syndrom. Hur man ser på världen utifrån ett annat perspektiv än de som i inte har detta funktionshinder. Patrick är väldigt rakt på sak och tar saker och ting bokstavligt. Jag tycker att hon gör ett fint porträtt av honom och hur han resonerar i olika situationer.

Vi har köpt in boken på engelska och även om den är skriven på engelska så passa på att låna den. Engelskan i den här boken är lätt att förstå. Vi kommer även köpa in den på svenska när den kommer ut i bokhandeln.

Belinda Bauer talar om sin bok Rubbernecker.


//Linda

Inga kommentarer: