fredag 25 oktober 2013

Flyktingen - aktuell och engagerande ungdomsbok

Bok: Flyktingen av Titti Knutsson Bild: BokusAmanda, en vanlig tonåring som går på högstadiet, har en blogg och bor med sin familj i en liten by i ett land som är ungefär som Sverige. Hon är i skogen på bärplockning med sina föräldrar, när hon upptäcker att någon brutit sig in och gömmer sig i en jaktstuga. Hon blir nyfiken och börjar smyga på främlingen.

Timur, som det visar sig att han heter, är eftersökt av polisen efter ett bråk på flyktingförläggningen i närheten. Han har flytt från grannlandet där ett inbördeskrig pågår mellan folken tereker och grozner, som betyder krokodiler och gnagare. Amanda förstår inte hur det kan vara så viktigt med religion, men hon vet att den blodiga konflikten pågått länge och att många flyr därifrån.

Amanda bestämmer sig för att följa sin instinkt och hjälpa Timur. Det blir en spännande kamp som snart engagerar många över hela landet och på nätet.

Boken hänger löst ihop med författarens tidigare böcker om inbördeskriget mellan krokodiler och gnagare - Muren och Kampen - också de mycket spännande och aktuell läsning!

En bok som är svår att lägga ifrån sig - finns på ungdomsavdelningen på biblioteket - välkommen att låna!

Titel: Flyktingen
Författare: Titti Knutsson


/Matilda

Inga kommentarer: