tisdag 2 april 2013

Snart är det trädgårdstid!

En lisa för själen : trädgård som terapi och friskvård (inbunden)
Bild: Bokus
En lisa för själen
Trädgård som terapi och friskvård
Snart är det trädgårdstid. Så passerar denna bok mina händer på väg till en låntagare.
Efter en stunds bläddrande och läsande lite här och var framstår varje trädgård, inte bara som en möjlighet, utan tillräckligt bra som den är. Den här avslappnade inställningen gör trädgården till en plats för lugn och ro. En plats som också kan tillföra ny kraft. En god vän. Kanske finns det saker man vill förändra men det är inte möjligt just nu.
Trädgården som terapi visar att en mer tillåtande attityd kan vara det som bäst behövs. Att se allt man faktiskt gjort och inte bara räkna upp det som inte hanns med är också en möjlighet. Även om man inte hunnit med det som ”borde” göras kan man sätta sig ner en stund med kaffekoppen och njuta. Och fast gräsmattan inte blir klippt varje vecka kan man gå barfota och känna hur härligt det är. Det kan finnas många skäl till att saker och ting inte blev gjorda men finns det något skäl till att inte njuta av det som finns?
Boken innehåller många möjligheter för oss att upptäcka – naturens läkande kraft, trädgården som medicin samt det rofyllda rummet och kreativiteten inom oss. Att vila i arbetet är en annan möjlighet. Vi får möta olika människor som berättar vad trädgården betyder för dem. Många härliga bilder, som kan fungera som en inspiration på olika nivåer. Frågan är vad vill jag egentligen med min trädgård?
Författare : Eva Robild Annika Christensen
// Katarina

Inga kommentarer: