onsdag 27 februari 2013

Bilden av hästen

 
Bilden av hästen (inbunden)
Bild: Bokus
Hästar, hästar, hästar – här möts vi av överväldigande vackra bilder tagna av fotografen Bob Langrish. Genom åren har han byggt upp ett stort bildarkiv där varje aspekt av hästen och dess liv finns skildrat. Sammantaget har Langrish fotograferat mer än 190 raser hästar och ponnyer.  Han skriver att hästen är ”världens mest magnifika djur” och den känslan lyckas Langrish förmedla i bilderna. Man blir berörd och får nästan gåshud, ändå tillhör jag de som knappt suttit på en häst, och bara slänger en blick när jag passerar en hästhage.
Nicola Jane Swinney, som har skrivit texten till bilderna, säger sig alltid ha älskat hästar och är journalist på tidskriften Horse & Hound. Swinney vill ”tillsammans med alla de fantastiska bilderna förmedla den sanna bilden av hästen”.  Det är en stor mängd fakta som presenteras på ett både intresseväckande och lättillgängligt sätt. Hela texten genomsyras av en djupgående kunskap om hästar.
De vilda hästarna får en närmare presentation och vi får ta del av hästens historia. Skildringen fortsätter med arabiska, iberiska, och europeiska samt amerikanska hästar. Vi möter också all världens ponnyer, en mängd föl och arbetshästen.
Langrish och Swinney har skapat en både poetisk och informativ bok om hästen, tillsammans förmedlar de Bilden av hästen.
Slå dig till ro en stund och känn kraften som hästarna förmedlar!
Författare: Bob Langrish & Nicola Jane Swinney
// Katarina

Inga kommentarer: