måndag 10 september 2012

En magisk värld!

Harry Potter och de vises sten Harry Potter och hemligheternas kammare 



Harry Potter


Den här sommaren har vi levt med Harry Potter hemma. När vi inte läser böckerna ser vi på filmerna. Nu har vi bara den sista boken kvar – Harry Potter och dödsrelikerna. Fast filmen har vi redan tittat på ….
Har du inte läst böckerna om Harry Potter är det hög tid att kliva in i J.K Rowlings magiska värld.
Harry Potter och fången från AzkabanHarry Potter är en föräldralös pojke som bor på nåder hos sin mosters familj. På hans elvaårsdag kommer plötsligt en halvjätte, Hagrid, och hämtar honom. Det är dags för Harry att påbörja sin utbildning till trollkarl på Hogwarths. Först nu får Harry veta att hans föräldrar var häxa och trollkarl, att de inte alls dog i en bilolycka, som hans moster påstått. En mäktig ond trollkarl, Lord Voldemort dödade dem när Harry var liten. I och med detta har det skapats ett oupplösligt band mellan Harry Potter och Lord Voldemort som ska komma att påverka Harrys liv mer än vad någon kan föreställa sig.
Böckerna utspelar sig till största delen på Hogwarths skola för häxor och trollkarlar, som har en lika intressant uppsättning av lärare, som fascinerande ämnen. Eller vad sägs om försvar mot svartkonst, trolldryckslära och spådomskonst? Harry, som aldrig riktigt räknats i familjen
Dursley, får nu två vänner. Med Hermione Granger och Ron Weasley kommer han att dela allt! Lojala vänner blir också rektorn Albus Dumbledore och skogsvaktaren Hagrid.
Historien tar sin början i Harry Potter och den vises sten och sedan följer ytterligare sex böcker! Sammanlagt är det 4523 sidor av spänning som väntar på dig!
Jag tycker böckerna är roliga med många fantastiska överdrifter som inte riktigt ryms i filmerna. Däremot är filmerna kanske mer oavbrutet spännande.

Välkommen in i Harry Potters magiska värld!

Här nedan ser du i vilken ordning böckerna ska läsas:
Harry Potter och den vises sten
Harry Potter och hemligheternas kammare
Harry Potter och fången från Azkaban
Harry Potter och den flammande bägaren
Harry Potter och Fenixorden
Harry Potter och halvblodsprinsen
Harry Potter och dödsrelikerna

Författare : J.K Rowling

//Katarina

Harry Potter och den flammande bägaren Harry Potter och Fenixordern

Harry Potter och HalvblodsprinsenHarry Potter och dödsrelikerna

Inga kommentarer: