lördag 21 januari 2012

Tänk själv! Strindberg-året 2012



Den 22 januari 2012 är det hundra år sedan August Strindberg gick bort. Detta uppmärksammas speciellt i Stockholm med ett Strindberg år där man kan gå på föreläsningar, teatrar m.m.

På följande hemsida kan du läsa mer om Strindberg-året:
Strindberg2012.se

Varför ett Strindberg år?
"Strindbergsåret 2012 handlar om att bättre förstå vår samtid. Vi kommer att granska, uppleva och diskutera Strindbergs verk. Låta dem belysa den värld vi har kring oss, vilka vi är och vad våra liv kan innehålla. Oavsett vad vi tycker om Strindberg och hans konstnärliga gärning så har han påverkat den kultur vi lever i. Vårt språk. Vad vi talar om. Hur vi ser på oss själva.
Strindberg omformulerade ständigt vem han var; författare, dramatiker, målare, samhällsdebattör, vetenskapsman m.m. Han var alltid i opposition. Han utgick från sig själv och använde sitt eget liv som konstverk. Vi har försökt sammanfatta Strindbergs gärning med uppmaningen: Tänk själv! Och kanske är ”Tänk själv!” också den viktigaste länken mellan Strindberg och 2012." (Strindberg2012.se)

Strindberg twittrar, facebookar och bloggar genom den här sidan: Ockulta dagboken

Passa på att i år läsa en bok av Strindberg om du inte gjort det eller kanske se en filmatiserad version av en roman eller teater av Strindberg. Om du är i Stockholm passa på att gå på något evenemang som uppmärksammar Strindberg. Ta chansen att återupptäcka Strindberg! Tänk själv!

Vill du ha en läsutmaning finns det på denna blogg: Ord och inga visor

//Linda

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har hört att ni ska köpa in Så Mycket Bättre - Säsong 2 på Cd. Stämmer det?

Leksands bibliotek sa...

Tack för ditt inköpsförslag.