lördag 3 december 2011

En magisk berättelse!

Tack vare Winn-Dixie

Det här är en "magisk" berättelse, så "enkelt" skriven att alla dörrar öppnas till mitt inre och India Opal Buloni och Winn-Dixie promenerar rakt in i mitt hjärta.

Opal, 10 år, har precis flyttat till staden Naomi i Florida tillsammans med sin pappa eftersom  Opals pappa har fått arbete som predikant i baptistkyrkan Open Arms. Opal och hunden Winn-Dixie möts under tumultartade omständigheter i mataffären och det hela slutar med att Opal tar med sig honom hem.

Winn-Dixie är en skabbig, illaluktande och mager herrelös hund och Opals pappa vill egentligen inte ha någon hund. Han låter dock Opal behålla Winn-Dixie eftersom han anser att hunden är en "sämre lottad" som behöver tas omhand.

Med Winn-Dixie kan Opal prata om allt, särskilt sin längtan efter sin mamma, som försvann när Opal var tre år gammal. Opal och Winn-Dixie får höra många berättelser av människorna de möter under sina strövtåg. Winn-Dixie visar sig ha en sällsynt stor förmåga att skaffa sig vänner överallt. Eftersom Opal vet att hennes mamma är väldigt förtjust i berättelser börjar hon samla på dessa för att kunna berätta dem för sin mamma om eller när hon återvänder...

Författare: Kate diCamillo

Kom in till oss och låna denna magiska berättelse!

//Katarina

Inga kommentarer: