torsdag 28 juli 2011

1Q84 - Haruki Murakami

SvD:s recensent Fabian Kastner kallar denna trilogi för en Orwellsk Harry Potter. Haruki Murakamis och skriver:

Haruki Murakamis 1Q84 är en värld i sig. Ett parallellt universum där allt är som i den vanliga världen, fast med tunnare väggar mot det mystiska och övernaturliga. Enda sättet att skilja den från verkligheten, som den skamlöst beblandar sig med, är att spana upp mot natthimlen. Där lyser ibland två månar.
Trilogin, vars två första delar idag utkommer på svenska, börjar med att den 30-åriga Tokyobon Aomame sugs in i den där världen på gränsen mellan melankolisk storstadsrealism, saga och fantasy. Hon döper den till 1Q84; en oöversättlig ordlek. I japanska öron låter det som 1984, som är romanhandlingens år med en blinkning till George Orwell: hjärntvätt, övervakning och tragisk kärlek är ingredienser också i denna skruvade historia, som egentligen bara är en barock turnering av två urgamla berättelsemotiv: kampen mellan gott och ont, och A möter B med förhinder.

Kom in och låna böckerna och berätta vad du tycker om 1Q84!

Här kan du läsa en till recension om 1Q84: Joanna-ochdagarnagar.blogspot.com

//Linda

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Tycker det är jättekul att ni på biblioteket skriver blogg. Dock tycker jag att ni kanske borde se över bakgrunden lite. Det blir väldigt rörigt att han ett vanligt foto, som dessutom är så detaljerad som en interörbild av biblioteket och sedan ha text och länkar bara rakt på, intrycket blir väldigt plottrigt och svårläst. (Alltså, själv blogginläggen är ju inga problem, utan all annan text som i vissa fall rent av blir oläslig.) Det skulle nog höja bloggens utseende och användarvänlighet avsevärt att byta bakgrund, lägga texten i "lådor" eller på annat sätt lösa det hela.
/En annars nöjd låntagare

Leksands bibliotek sa...

Tack för dina synpunkter! Vi ska se vad vi kan göra för att göra bloggen lite mer lättläst.
Hälsningar, Linda

Leksands bibliotek sa...

Hej! Hoppas att bloggen blir lite mer lättläst nu med de förändringar i bakgrund som vi gjort.
Hälsningar, Linda