torsdag 26 maj 2011

Filmer om riddare, vikingar och sköna jungfrur.....

Ladda upp inför Medeltidsmarknaden med följande filmer:             



Korpen flyger - När Gest var barn på Irland, kom Erik och Thor i spetsen för norska vikingar och mördade hans föräldrar, brände ner hans hem och rövade med sig hans syster. Erik och Thor flyr från den norske kungen och bosätter sig på Island. Thor tar Gests syster till slavinna och när hon får barn med honom, gifter han sig med henne. Efter 20 år kommer Gest till Island för att hämnas. Hans syster ställs nu mellan sin bror och mannen som er far til hennes älskade son. Vill hon följa Gest efter så lång tid? Vill hennes son det?

Excalibur - Historien om vem som kan frigöra det förtrollade svärdet Excalibur från sin sten. Av en slump lyckas den unge riddaren Arthur befria Excalibur. Han utropas till konung och försöker därefter leda sitt land tillsammans med sin gåtfulla rådgivare.


Arn - År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Filmen är baserad på Jan Guillous succéroman med samma namn, och är Nordens största filmproduktion någonsin! Över en miljon svenskar såg den på bio.

Hyr 3 filmer, betala för 2 -
det enda du behöver är ett lånekort!

Inga kommentarer: